Oppdal Skisenter – en ukjent perle

Oppdal i Sør-Trøndelag er kanskje ikke så kjent som Hafjell eller Hemsedal, men for folk fra regionen er skistedet meget populært. Føreforholdene er som regel flotte, og det har ikke hendt at man har måttet ty til kunstig snø. Løypene ligger hovedsakelig over tregrensa, med sydvendte bakker. Dette gjør at man kan gjøre det beste ut av den korte vintersola.

Tilbud for alle behov

Oppdal skisenter kan by på noen av de beste bakkene i regionen. I alt finnes det 30 forskjellige bakker, som er knyttet sammen med 17 forskjellige heiser. I områdskiing20pic1et finner man også en fin terrengpark, som kan by på mange forskjellige utfordringer. Den høyeste bakken har 715 fallmeter, noe som gjør bakken til en av Norges lengste. For den som er litt fersk kan det være fornuftig å bestille en plass ved anleggets skiskole. Her arrangeres det privatundervisning og undervisning for grupper, slik at den enkeltes behov kan komme i fokus. Det finnes også forskjellige temakurs, og man kan bli med på forskjellige utflukter, som tar en med ut fra anlegget og ut i villmarka. Oppdal er også den norske curlingen sin vugge, og tilbudet er fortsatt landets beste.

Guidet tur gjør at du får maks ut av oppholdet

Det kan lønne seg å hyre en guidet tur på den første dagen. Anlegget er meget stort, og hvis man vet hvor alt ligger, er det mulig å nøyaktig planlegge resten av oppholdet. En av severdighetene i området er også Moskusoksen. Fra skisentret tilbys det utflukter til Dovrefjell nasjonalpark, som er ett av de få stedene i Norge, og i verden, hvor man kan se de flotte dyrene.

Restauranter og Afterski i Oppdal

Til å være en bygd med kun 6 000 innbyggere, så har Oppdal et meget levende uteliv, ikke minst takket være alle skigåerne som kommer innom. Det finnes masse tilbud om afterski, med levende musikk, gode restauranter og varmende drinker.skiingoppdalnorway_c286e98b-d5aa-4c14-980d-7b162242da35