Odin Vikinger og ski

Vikinger og vinter

Noen ganger er det interessant å ta en del av vår historie, for eksempel – ved hjelp av Odin Vikings ski? Vi har ikke funnet noen funn av ski fra vikingtiden, men du vet at ski har vært brukt i tusenvis av år i nord. Så ja, ski var et opplagt valg i vinter som skøyter for Odin folk. Ja det er sant, vikingene brukte de lange beina på hestene og kuttet mann og montere i lærstøvler å komme over isen. For å hjelpe ham til en lang trepinne som du tok av med. Man skulle tro at det høres veldig rart ut, men hvis du tenker på det de levde på den tiden etter helt andre forhold i dag. De levde i og av naturen, og måtte bruke det som var tilgjengelig. Om vinteren var således både ski og skøyter en måte å reise.

Viking spill

Det ble organisert ganske voldelig spill blant Odins mennesker, og du vet det organisert både boksing og bryting kamper på vikingene. Og det var ikke bare små lokale kamper, men organisert store hendelser med langtrekkende jagerfly, omtrent som dagens OL. En ganske ekkel konkurranse var en vann kampen der det settes frem for å holde sin motstander under vann inntil det enten ga opp eller døde. Det var mange skader og død av EMD i disse konkurransene. Mer sedate sport, eller snarere tidsfordriv var et brettspill som heter hneftafl. Det ble spilt under de rolige dager, men kan også spilles i mer fredelige løsninger. Selv hestene måtte være mot hverandre. De ble satse på islandshester som sparket hverandre, og den sterkeste ble brukt som avl.

Vikings fysikk

Det er allment kjent at folk tidligere var kortere enn dagens mennesker, men vikingene var internasjonal måte lang og sterk. Det er annerledes med 8-10 centimeter mellom disse dagene og dagens Vikings Vikings. Mennene var rundt 172 centimeter og 160 centimeter kvinner. Helse var normalt god på Odins folk og veldig avhengig av et variert kosthold og høy fysisk aktivitet.