Norges beste skiløyper

Det finnes noen skiløyper som utmerker seg spesielt på grunn av at de går gjennom naturskjønne opplevelser, og fordi alt er lagt til rette for at man kan ta med familien ut på langrenn i noen dager.

Peer Gynt Løypa er en sikker hit

Peer Gynt Løypa er en meget unik løype som kan tilby en nydelig opplevelse av norsk villmark, i kombinasjon med all nødvendig komfort. Det tar syv dager å klarere løypa, hvis man ikke er veldig god på ski. Avstanden som man skal tiN,_Oppland,_Sel,_Peer_Gynt_Hytta_21,_Saxifraga-Jan_van_der_Straatenlbakelegge er på omtrent 80 km. Det finnes selskaper som tilbyr bagasjetransport, noe som sikkert kan være en lettelse for den som i dette øyeblikket begynte å tenke på smerte og svette.

Løypa strekker seg fra Peer Gynts rike i Espedalen. Løypene er preparerte hele veien ned til Skeikampen. Langs løypa kan man nyte utsikten ned til nasjonalparken Jotunheimen, med utsikt over Rondane og til Dovrefjell. Løypa er lett kupert, med en høydeforskjell fra 700 til 1 500 meter i løpet av de 80 kilometerne. Langs løypa finner man både fjellstuer og små hoteller.

Hallingdalsløypa er en litt kortere tur

Om man ikke har syv dager til rådighet kan Hallingdalsløypa anbefales. Løypa passerer gjennom alle de kjente turområdene i Hallingdal, og den er markert hele veien. Likevel er det alltid å anbefale at man har med seg et oppdatert kart når man er i den norske fjellheimen. Løypa strekker seg fra Sangefjell i Ål til Norefjell, men det er mulig å kun gå kortere etapper. Spesielt kan det anbefales å ta den kortere etappen mellom Myking og Haglebu. Her kan man nemlig ta en avstikker til naturparken Langedrag.

Deler av løpa tar en med ut i villmarka, og da er det som kjent noen ting man bør ha med seg. Husk fjellvettreglene, selv om du kun skal ut på en kort tur.