Gode skianlegg i Norge – Trysil, Norefjell og Tryvann

Det finnes mange gode skianlegg i Norge. De fleste tilbyr et godt utvalg av aktiviteter, både i bakken, i løypa og etterpå.

De gamle OL-anleggene på Norefjell

Like utenfor Oslo finner man Norefjell. Der kan man prøve ut det som i 1952 utgjorde mange av arenaene for de olympiske vinterlekene. Løypene varier fra det helt bratte til mer slakke bakker. Høgvarden utgjør anleggets høyeste punkt, som ligger på 1459 meter over havet. Herfra kan man velge forskjellige løyper som igjen tar en tilbake, ned en knapp kilometer i ren fallhøyde. Hele anlegget tilbyr 11 forskjellige heiser og 26 forskjellige løyper for nedfarten.

Skisport på Trysil

Trysil har fire sammenhengende områder for slalåmski og langrenn. Alle områdene har sitt eget særpreg. I Mitt-Norefjell_fancyboxHøgegga finner man hovedsakelig sorte bakker, mens de røde, blå og grunne bakkene befinner seg på Skihytta, ved Trysil Tursenter og ved Trysil Høyfjellssenter. Anlegget kan også tilby områder som er spesielt tilpasset barnas behov, på hver side av fjellet. Mesteparten av den annonserte overnattingen i Trysil ligger rett ved de forskjellige bakkene, så det lønner seg å sjekke hvilken bakke man hovedsakelig kommer til å tilbringe tiden i, i forveien. Det finnes flere gode valgmuligheter for den som ønsker noe utenom det vanlige. Bygda har to resorthotell, det finnes hytter hvor grupper kan leie seg inn, og man kan leie moderne leiligheter.

Tryvann skryter av Norges beste Afterski

Tryvann er et skisted som skryter av flere ting. Et av de store godene ved skistedet er at det ligger nesten midt i Oslo. Det tar tyve minutter med bussen for å komme seg fra sentrum og opp til byens egne lille alpinanlegg. Anlegget er nytt og moderne, og det er absolutt et fullverdig anlegg som passer for den som vil ha det litt gøy på ski innimellom. Her kan man ha vintermoro både i bakken og i nattklubben.