Geilo Skisenter er blandt Norges beste

Geilo i Buskerud er et av de mer kostbare skisentrene i Norge. Hotellene ligger hovedsakelig i den øvre prisklassen, og dette samsvarer også med den kvaliteten som bys. De som vil skryte litt omtaler Geilo som Norges svar på Sankt Moritz i Sveits. Dette er en grov overdrivelse, men omgivelsene er vakre, og bakkene har mer enn nok å by på for den vanlige skientusiasten.

Landsbyen ligger ved begynnelsen av Hardangervidda, og på grensen til Hallingskarvet nasjonalpark. Her finner man både løyper for langrenn og et alpinanlegg. Den som ikke har lyst til å gå på ski, vil heller ikke kjede seg. Geilo har en godt utbygget turistnæring, og tilbyr restauranter, shopping og diverse tilbud for spa og velvære.

Skarverennet er et fast vårrituale

Skarverennet er et fast innslag på Geilo, og det er blitt arrangert som et turlangrenn siden 1974. Rennet starter på Finse og på Haugastøl, og går langs Hallingskarvet. Løypa er rundt 25 km om du starter fra Haugastøl, eller 37 km lang om du starter turen fra Finse. Omgivelsene er naturskjønne, og konkurBuskerud-hytteransefaktoren er lav. Hovedsakelig deltar folk fordi de vil presse seg selv, samtidig som de har en fin tur. De fleste er ikke der for å konkurrere, men mange av Norges fremste skiløpere deltar i konkurranseklassen. Den som vi delta kan sjekke med NSB. For å transportere inn de mange deltagerne settes det nemlig opp spesialtog til Finse hvert år.

Dagsturer fra Geilo er også en mulighet

Om man har mer lyst til å renne bortover enn nedover, finnes det flere flotte dagsturer som byr seg frem. En rundtur på Ruperanden er en dagstur for de sprekere blant oss, men den egner seg også for barnefamilier med litt eldre barn. Terrenget er kupert, med flere lettere passasjer innimellom. Utsikten er nydelig. Man kan nyte et godt overblikk over Hallingskaret, noe som gjør dette til områdets beste skiløype.