Den Norske Turistforening

Den som er glad i å gå på ski og som liker lange turer i skog og mark, kan ha stor glede av et medlemskap i Den Norske Turistforeningen. Foreningen driver hytter, forvalter stier og arrangerer turer for den som ikke vil ut på tur alene.

Mange små samarbeidspartnere

Foreningen er satt sammen av 57 forskjellige små lokallag, som samarbeider om de forskjellige oppgavene. I dag har foreningen mer en 500 hytter i Norge. MellomFDS_515761 hyttene strekker det seg et stort nettverk av merkede stier. Sommerstid kan man nyte godt av rundt 20 000 km med merkede stier, men på vinteren reduseres tilbudet til rundt 7 000 km med merkede løyper. Løypene er gjerne merket med trestammer, varder og Turistforeningens røde T. Vinterløypene er gjerne stukket ut med kvister. Foreningen tilbyr også mange forskjellige fellesaktiviteter som man kan være med på. Man kan være med på å gå fra hytte til hytte, fjellklatring, villmarksleirer, brevandringer og turer til forskjellige fjelltopper.

Medlemskap i Turistforeningen er et godt alternativ

Hvis man ser på hva andre former for ferie kan koste, så er turistforeningen sine hytter et godt alternativ. Medlemskap koster like over kr 1 000 for hele familien. Med et slikt medlemskap i lomma er det bare å vandre i vei. Bruken av en hytte kan koste mellom kr 100 og kr 200 per dag. Det finnes få begrensninger for hvor ofte man kan bruke hyttene, men vær beredt på å dele med andre familier. I skoleferiene kan det ofte bli trangt i hyttene. Rundt 40 av hyttene er betjente, men størsteparten er hytter som man kan besøke på egen hånd. Vanligvis er hyttene låst, slik at det er nødvendig å ta med seg en nøkkel, som man får mot et lite depositum til DNT. Foreningen har rundt 200 000 medlemmer, og da sier det seg selv at de gjør noe riktig.