De beste norske skiløypene

Det finnes en del gode skiløyper i Norge som utmerker seg. Om man har besøk utenlands fra kan det være greit å ta dem med ut på en autentisk og flott naturopplevelse. Norge har ikke så mye annet å by på som er like unikt som dette. Om besøket er stødig nok på ski, er det flere løyper som byr seg.

Fra Tana til Varanger

Denne løypa anses som noe mer ekstrem, spesielt hvis man prøver seg på den rundt midtvinter. Men snøen blir liggende lenge så langt oppe i Nord. Derfor kan man også nyte turen utpå vårparten, når lysforholdene er mer innbydende. Løypa følger den imponerende Varangerfjorden, gjennom et lettere kupert landskap. Hovedsakelig går turen gjennom lav bjerkeskog. Skulle noe skje er riksvei E75 også parallelt med løypa, slik at man kan ta en avstikker dit, om det skulle trengs. Det finnes noen hardhauser som kan klare hele turen i løpet av en dag, men for de fleste av oss er det lurt å sette av opptil fire dager for å klarere hele løypa.

Oslomarka har sitt å by på

Den som bor nærmere hovedstaden trenger ikke å reise til Finnmark for å gå på langrenn. Den som virkelig vil oppleve hva Nordmarka har å by på kan i løpet av en dag ta turen fra Varingskollen til Sørkedalen. Løypene er ikke preparermarka_vinter_450x306te hele veien, men kommer inn på oppkjørte løyper på noen steder. Om man vil ta en avstikker, kan man også besøke Frognerseter og Kobberhaughytta. Dette er kanskje den turen som byr mest på seg om man bor i Oslo, og vil imponere noen som kommer på besøk fra utlandet. Det er ikke mange hovedsteder i verden som har så mange flotte og store turområder som Oslo. For de fleste som kommer utenfra vil opplevelsen være mer enn nok for å sette et varig minne.