Beitostølen Skisenter

Siden Beitostølen ligger langt over havet, som så mange av de beste skistedene i Norge, så er området et av de mest snøsikre alpinanleggene i hele Europa. Derfor streIMG_6470_940kker også sesongen seg fra begynnelsen av november frem til slutten av april, eller helt til begynnelsen av mai. Stedet er godt tilpasset til å ta imot barnefamilier. Bygda har mange koselige små utesteder som henvender seg til skigåerne, og det finnes diverse alternativer om man ikke ønsker å gå på ski hele tiden. Bakkene er slakkere enn i de andre store skianleggene rundt Jotunheimen, og egner seg godt for den som ikke står på ski så ofte. I alt har anlegget ni heiser og 21 forskjellige bakker. Den lengste bakken har en fallhøyde på 300 meter.

Langrenn i Valdres

Den som er mer glad i Langrenn enn slalåm vil heller ikke bli skuffet av de løypene som området har å by på. Rundt skianlegget finnes det flere hundre kilometer med oppkjørte løyper. En av de som byr på en passelig utfordring, og som inkluderer en nydelig utsikt, er løypa som strekker seg fra Beitostølen til Danebu. Turen kan ta fra en til to dager, og går forbi Yddin, Vangsjøen, Juvike og Nythun. På alle disse stedene er det rasteplasser. Omgivelsene gir besøkende utsikt over urørte norske vinterlandskap, og fantastisk natur. Man legger med ett merke til at man befinner seg i skisportens vugge.

Husk fjellvettreglene

Det er viktig at du husker på å ha med deg det nødvendige for å overleve, selv om du bare skal ut på en kort tur. I fjellheimen kan været snu meget raskt. Ha alltid med nok varmt tøy, et oppdatert kart over området og GPS eller kompass. Husk å ha med ekstra mat, noe å drikke og en liten spade, i tilfellet det skulle trengs å grave seg ned.